ONTINYENT 0 BADALONA 1

Escapulats,

Doncs hi haurem de creure. El Badalona és, ara mateix, a un sol punt del play-off. Quan pitjor pintava tot, amb un equip enfonsat després de l’estrepitós fracàs del dia del Mestalla, els escapulats han reaccionat. Dues victòries seguides fora de casa tornen a demostrar que, aquesta temporada, jugar al Centenari no és pas una bona notícia pels homes de Manolo Márquez. Pot semblar increïble -sobretot parlant del Bada- però aquest any les estadístiques diuen que només hem aconseguit tres punts més a casa que a fora (i perquè hi hem disputat un partit més). Personalment, ja no sé com encarar el que resta de temporada. Fa tot just 15 dies estava totalment abatut i no creia gens en una remuntada que llavors semblava poc menys que impossible. Els tres punts de la setmana passada els podia veure com anecdòtics, gairebé. Els 3 punts d’avui, en canvi, donen una importància cabdal al gol afortunat d’Álex García i ens tornen a situar amb totes les opcions del món per acabar entre els quatre primers. Bé, de fet sí que sé com encarar els 7 partits que queden: al costat dels jugadors (com sempre) i amb tota la il·lusió del món (de nou) per lluitar per l’ascens.

La victòria d’avui ha estat especialment brillant. Per segon desplaçament consecutiu, el Badalona ha portat en tot moment les regnes del joc i ha gaudit de les millors ocasions, com un xut de Joaquín que el porter local, Alberto, ha atrapat amb problemes. Igual que va passar a Andorra, però, no hem traduït el nostre domini en gols i a la segona meitat, com era d’esperar, el joc s’ha igualat. L’Ontinyent no s’hi jugava especialment res (fa setmanes que està salvat i ja no pot aspirar al play-off), però a la represa ha pujat una marxa per intentar endur-se els tres punts. Ja sabem que els equips que passen per dificultats econòmiques treuen forces d’on no n’hi ha per tirar endavant els partits. Aquesta tarda, tanmateix, el Badalona ha tornat a ser el de les grans ocasions, amb una defensa autènticament inexpugnable que ha frustrat totes i cadascuna de les escomeses valencianes. Així, i al contrari del que va passar a Andorra la setmana passada, l’equip no ha passat per gaires angoixes al darrera. Tot el contrari: hem estat nosaltres els que, en diverses ocasions, hem pogut marcar. De fet, el marcador final ha estat molt curt si tenim en compte les ocasions generades (l’encert, altra vegada, no ha estat el nostre fort). Primer, un excel·lent contraatac conduït entre Víctor, Bueno, Álex García i Ceballos no ha acabat en gol quan ho teníem tot de cara. Cinc minuts després, però, el mateix Ceballos posava una centrada boníssima que Manolo Bueno no ha desaprofitat, rematant al fons de la xarxa i anotant-se el segon gol de la temporada (i un altre que val 3 punts). A partir d’aquí, i al contrari del que es podria preveure, hem seguit dominant la posessió i acostant-nos amb perill a la porteria d’Alberto que, si no fos perquè ha fet un partidàs, hauria d’haver recollit la pilota del fons de les malles en més d’una ocasió, com ara després d’un 1 contra 1 que Víctor no ha sabut transformar o una rematada al travesser del pletòric Bueno.

Manolo Bueno ha estat, de llarg, el millor    
(Foto: Federico Agripa / laJornada.cat)

Avui l’atac del Badalona ha tingut nom propi: Manolo Bueno. El d’Esplugues ha quallat un autèntic partidàs i, per fi, el seu treball constant i sacrifici tàctic ha tingut la recompensa del gol. A més, i com a la Feixa Llarga, la seva diana ha significat els tres punts. Un 10 per Bueno que, tot i no ser un davanter pur, demostra que es pot esdevenir una peça important sense ser un gran golejador. Bé, en realitat, de grans golejadors, no en tenim cap… Tampoc ho està sent Ignasi Dalmedo, si bé l’aportació del menorquí augmenta cada dia que passa. Avui ha entrat al 53′ per un desdibuixat Pugui i ha tornat a demostrar que és una aposta de futur pel Bada. Especialment si tenim en compte que ens dóna coses que no teníem, ja que és un perfil de jugador molt diferent a Goiko o el mateix Bueno. Serà interesantíssim comprovar com va evolucionant aquest nano.

Queden 7 jornades: 21 punts que decidiran quins són els tres equips (Baleares a banda) que lluitaran per jugar l’any que ve a la categoria de plata del futbol espanyol. Seran, també, set partits que acabaran situant cadascú on es mereix. On es mereix ser, el Badalona, el proper 13 de maig? Si haguéssim jugat els 38 partits fora de casa, com va dir Márquez, segurament lluitant pel campionat… Sé que, després de totes les decepcions viscudes a l’Avinguda de Navarra, pot semblar difícil, però el Badalona necessita, més que mai, el nostre alè a casa contra Baleares, Mallorca B i Reus.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

5 responses to “ONTINYENT 0 BADALONA 1

 • toni

  BON DIA ESCAPULATS,FA TEMPS QUE NO EM PRODIGO MOLT ESCRIVINT PERQUE NO TINC MOLT CLAR QUINA ES L’ACTITUT MES ADIENT PER AFAVORIR EL BON DESENVOLUPAMENT DEL NOSTRE CLUB.PERO EL QUE SI EM DOL UNA MICA ES VEURE QUE QUAN MILLOR VA L’EQUIP MENYS ESCRIVIM I QUAN ANEM MALAMEMT TOTHOM ENS APUNTEM A DIR LA NOSTRA AL BLOG, CURIOSAMENT LA MATEIXA ACTITUT QUE TENIM AL CENTENARI TOTS CRITIQUEM I MOLT POCS ANIMEM…

  AMUNT BADALONA

 • jonyki

  toni creo que tienes toda la razon,especialmente en el centenari si no es por los betualians nadie canta ni hace nada por apoyar la equipo,lo unico que se escucha son insultos y silencio, en verdad el campo que tenemos se podria aprovechar para que fuera una olla a presion,el campo es muy pequeño solo que el club pusiera facilidades para que el campo se llene seria la ostia, yo creo k es mas ganarian hasta mas dinero, no es lo mismo poner 12 euros la entrada y vengan maximo 2000 personas ke ponerlo a 5 euros y se llene en 6000 0 7000 espectadores seria lo suyo, nose peor si esto lo veo yo no lo ve el club?ahi lo dejo

 • toni

  ESTOY DE ACUERDO JONKI, Y ESTE DOMINGO TENEMOS EL HANDICAP DE QUE LA PENYA JUEGA A LA MISMA HORA Y ADEMAS EL DIA DE LA PALMA.ALGUIEN SABE SI EL CLUB TIENE PENSADO HACER ALGO?SI GANAMOS NOS METEMOS AHI MATEMATICAMENTE

 • badalonaprop

  Si voleu conéixer de més a prop un dels nostres, aquí teniu l’entrevista!

  http://badalonaprop.wordpress.com/2012/03/30/coneix-de-mes-a-prop-a-xavi-munoz/

  Esperem que us agradi!

 • L'escapulat

  Qui ens havia de dir que la visita del Baleares seria decisiva?
  Sincerament, jo vaig marxar del partit contra el Mestalleta convençut que la temporada s’havia perdut…

  Crec que demà ens hem de prendre el partit com un regal que ens fa l’equip, per somiar i creure que sí que podem disputar el play-off.
  Personalment veig l’equip amb una actitud molt bona i estic seguríssim (així ho ha dit el míster) que els hi fa molta ràbia haver tingut una actuació tan pobre al Centenari.

  Altra vegada tot està en contra perquè el camp s’ompli. Diumenge de Rams, coincidint amb el bàsquet… Val a dir que no és culpa del club, aquesta vegada (El Baleares no ha volgut jugar a la tarda).

  Espero que, malgrat tot, la gent respongui, perquè segur que serà un partidàs i a més ens hi juguem moltíssim. Si guanyem, enfilem el play-off i a veure qui ens treu d’allà, amb la moral pels núvols.

  AMUNT BADALONA

  DIUMENGE TOTS AMB L’EQUIP ALTRA VEGADA !