BADALONA1 SANT ANDREU1

Escapulats,

El Badalona no ha pogut superar el Sant Andreu a la matinal d’avui. Empat a 1 en un bon partit entre dos dels millors equips de la categoria. Intensitat, joc de toc i algunes estones de futbol de primer nivell. Fins i tot els dos gols han estat ben macos. Això sí, el resultat ha tornat a ser el de la primera volta i els escapulats sumen ja quatre partits seguits sense conéixer la victòria a casa. La resta de resultats, altra vegada, afavorien el nostre ascens a la classificació i, de guanyar, tornàvem a situar-nos quarts. Ja són 19 els punts que se’ns han escapat del Centenari… 

Gran partit de futbol a l’Avinguda de Navarra. Per fi. A priori, el Badalona i el Sant Andreu són dos equips cridats a ser al capdamunt de la classificació, però sovint un enfrontament entre dos equips punters esdevé un duel tàctic i farragós; un malson per a l’espectador. En canvi, els assistents avui al Centenari han marxat satisfets, no tant pel resultat com per haver vist un bon matx, amb dos equips que no especulaven amb el marcador i que apostaven pel joc de toc. És cert que no ha estat una pluja d’ocasions i arribades a les àrees, però sí que hem vist un joc dinàmic, amb la pilota per terra la major part del temps i una gran intensitat per les dues parts. A diferència d’altres dies, el Bada ha estat força entonat al mig del camp (Xavi Muñoz i Joaquín de doble pivot), i si bé alguns jugadors han abusat de la conducció en certes fases, la connexió entre la medul·lar i el tàndem Víctor-Pugui a les bandes ha estat bona. A més, Goiko tornava a la titularitat, i ho ha fet per aportar el seu característic joc posicional, baixant pilotes i fent de boia per obrir el joc a bandes. També ha portat perill quan pujava a rematar dins l’àrea, tot i que no n’ha tingut cap de clara. També ha quedat clar que, per al basc, com menys temps tingui la pilota als peus, millor: serveix per rematar o bé per baixar-la al primer toc i obrir el camp. Manolo Bueno, per cert, l’ha substituït al 68′ i, amb un estil diferent, també ha tingut un paper destacat, jugant per l’equip i amb criteri.

Poc se li pot retreure a l’equip, avui. Ja sé que aquesta frase l’hem feta en més d’una ocasió, però és així. L’actitud ha estat bona, el joc -notablement- bo i davant hi havia un rival en un gran estat de forma. De fet, els andreuencs no han tingut gaires oportunitats i el seu gol ha arribat en l’única badada defensiva escapulada. Nakor s’ha aprofitat de l’empanada de Robles (avui central i que, a banda d’aquesta jugada, ha quallat una bona actuació) per plantar-se sol davant Marcos i superar-lo amb elegància. Això passava al 64′  i igualava el golàs de falta de Manga quinze minuts abans, amb una paràbola perfecta que superava la tanca i el porter Pau per avançar el Bada. A partir de l’empat, s’han viscut uns moments de cert descontrol per part dels dos equips, però sense ocasions manifestes… al tram final el Badalona ha apretat i el segon ha estat rondant la porteria barcelonina (també la nostra), però no ha arribat. Fins i tot després que Xavi Muñoz veiés la segona groga al 88′ els nostres han seguit collant el Sant Andreu i Álex García ha tingut l’última amb un xut que ha pogut blocar Pau. Al final, repartiment de punts i el mal regust a què ja ens anem acostumant: el Badalona no sap guanyar a casa, a pesar de la bona actitud demostrada.

Goiko ha caigut dins l'àrea en una acció que l'àrbitre no ha sancionat 
(Foto: L'escapulat)

Una de les poques lectures positives que es poden fer de la situació del Badalona és que, amb tants equips implicats en la lluita pel play-off, encara que no guanyem no ens despengem de la zona noble. De fet, seguim a només dos punts del quart classificat, ara un sorprenent Llagostera que sembla un cicló. Això també vol dir que la majoria d’enfrontaments són contra rivals directes potencials. És el cas, com no, de l’Orihuela. El diumenge que ve visitem Los Arcos en un partit que tornarà a ser a cara de gos. El nostre rendiment fora de casa sí que està sent bo aquesta temporada. Confiem en què segueixi la bona tònica lluny de Badalona i poguem donar una estocada al segon classificat, que quedaria a 3 punts. La dosi de moral, però, seria encara més important que els punts.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

9 responses to “BADALONA1 SANT ANDREU1

 • lluis

  Vull deixar un comentari d’una cosa que va pasar ahir amb el entrenador Manolo Márquez.
  Jo sempre em coloco al darrera la banqueta del Badalona, un soci del nostre equip va dir “A ver cuando vemos ganar al Badalona” el entrenador Márquez va contestar “Cuando juguemos en nuestro campo”.
  Crec que Manolo Márquez, portant un any i mitg a la banqueta del Badalona ja sap com és el públic de Badalona.
  El públic no planteja els partits, el públic no fa gols, el públic no fa canvis, pot apretar però crec que ja n’hi ha prou d’aquests comentaris.
  A Badalona fa que no veiem guanyar el equip molts partits, gols de jugada no hem veiem tots són de corner, de falta o de penal.
  Sr.Márquez molt malament.

 • L'escapulat

  De debò que va dir això?

  La veritat és que si és cert se suma a una petita llista d’estracanades del míster…

  Jo crec que ja va dir el que pensava el dia de “juguem 38 partits fora de casa”, així que no caldria precisament que anés atiant el foc… però bé, ell sabrà.

  Jo ahir vaig sortir content del joc de l’equip, però al final de temporada, amb tot paït, vindran les valoracions i, de moment, les xifres a casa parlen per sí soles. Suspens.

 • toni

  BON DIA,AIXO QUE DIU EL LLUIS ES TOTALMENT CERT,JO TAMBE ESTABA JUST DARRERA LA NOSTRA BANQUETA I VA SER AIXI.NO ES LA PRIMERA VEGADA QUE FA COSES D’AQUESTES AL PUBLIC,LA VERITAT NO SE PERQUE HO FA NOSALTRES NO TENIM LA CULPA,A MES AQUEST DIUMENGE NINGU VA DIR-LI ABSOLUTAMENT CAP COSA QUE LI POGUES MOLESTAR

  AMUNT ESCAPULATS

 • lluis

  La temporada pasada el públic era el mateix i el camp del Badalona era un fortí. Perquè aquest any no? De qui és la culpa del públic o del equip? Això és el que ha de pensar el entrenador.
  A la hora de la veritat, promoció d’ascens, el públic va estar al costat del equip.

 • L'escapulat

  Doncs si es confirma que és cert un 0 per a Manolo Márquez.

  A més, no sé per què es fica en ‘percals’ com aquest… Què hi guanya ell?

  El diumenge precisament el camp tenia un aspecte moderadament bo. És veritat que tots sabem com és l’afició del Bada, que per norma general no esperona gaire, però això mai pot ser posat com excusa. I menys el míster (i no una, ni dues, sinó tres vegades…).

  En qualsevol cas, confio que amb la tornada de l’horari estival a les 5 de la tarda el Centenari presenti un millor aspecte.

 • HOMO APM

  Aquest any l’hem cagat amb la planificació de l’equi, sense davanters, és a dir sense gol no hi ha play-off, i també va ser un error no pendrens la copa federació en serio, sabent que el premi son uns 90.000 euros…

 • L'escapulat

  Amb la Copa Federació hi ha una clara divisió d’opinions.

  Jo personalment crec que és molt més important centrar els esforços en la lliga, tenint en compte que l’únic premi són els 90.000 euros si quedes campió (cosa gens fàcil), i els desavantatges molts.

  De totes maneres, no crec pas que s’hagi llençat la copa, aquest any. Es jugava amb els menys habituals i juvenils, però anant a per totes i si no fos pel robatori de Teruel potser les coses haguessin canviat.

  Dit això, no crec que cap escapulat s’endugués les mans al cap després de l’eliminació.

 • lluis

  Jo estic d’acord amb Homo APM en quant a que s’ha fet una mala planificació del equip, no hi davanters de qualitat que puguin fer gols, Manolo Bueno 1 gol, Goiko crec que 3. En canvi tenim a la banqueta, tota la temporada, un porter que deu cobrar els seus bons euros per no jugar quan sabiem que teniem un excelent porter, Marcos, i haguesim pugut fitxar un porter una mica menys car i guardar euros per un davanter de garantíes, per exemple Marcos que el Sant Andreu el va fitxar a ultimisima hora, o donalsi a Sellarés perque es quedes.

 • L'escapulat

  Lluis, crec que en Sellarès volia marxar sí o sí… el Badalona evidentment se l’hagués quedat (com a Valle), però si demanen la lluna, doncs…

  En canvi, sí que tens raó pel que fa a la davantera… Goiko venia ja quasi de segona opció, i Manolo Bueno a l’últim moment i amb la sensació que per fer un “apaño”…

  Demà és un partit molt important escapulats ! Llàstima que TVC opti pel Reus, altra vegada…