BADALONA 1 DÉNIA 0

Escapulats,

El Badalona ha començat el 2012 millor del que va tancar el 2011. Nova victòria a casa (6 en 10 partits, un registre bo però no excel·lent), 3 puntets al sarró i un petit progrés de cara a pensar en el play-off. La punxada del Reus a Saragossa fa que tinguem la quarta posició a “només” quatre punts. El Mallorca B i l’Olímpic de Xàtiva van perdre com a locals, però en canvi l’Ontinyent segueix fort a casa i l’Huracán va sumar un triomf inesperat al camp del Baleares. La lluita per aquesta última quarta plaça serà duríssima. Això sempre i quan (deixant ja de banda l’Atlético) l’Orihuela o l’Hospi no afluixin una mica; cosa que, ara per ara, sembla poc probable.

Centrant-nos ja en el partit contra el Dénia, la veritat és que el Badalona encara ha de millorar molt en la faceta ofensiva per atrevir-se a pensar en les eliminatòries per l’ascens. Ahir vam tornar a veure un guió conegut a l’estadi. El Badalona és superior a la majoria d’equips que passen per l’Avinguda de Navarra, però li manca contundència a dalt. Està molt bé ser la millor defensa del grup (només 13 gols en contra en 19 partits), però és poc consol si l’equip no veu porta (només som catorzens, amb 22 dianes). La primera part contra el Dénia va ser molt bona, amb un domini de la pilota aclaparador i algunes bones jugades col·lectives. En canvi, als metres finals el de sempre: encert nul de cara a porteria. En una acció que resumeix aquesta inoperància ofensiva, Pugui va destorbar Ferrón quan aquest estava sol davant el porter després d’una bona jugada personal. Això sí, l’actitud dels jugadors va ser molt bona i, de fet, el bany futbolístic va ser total. Els alacantins no es podien creure que arribessin a la mitja part amb 0-0 al marcador. Cal destacar, això sí, el bon partit d’Álex García com a lateral esquerre per l’absència de César Soriano.

La segona part va ser una altra història. Un ressucitat Dénia va començar a creure en les seves possibilitats i finalment va aconseguir imposar el joc que més li convenia: circulació travada, poc ritme i picabaralles constants. El Dénia de sempre. Per fortuna, al minut 50 va arribar el gol de Joaquín (que sembla haver pres el relleu golejador de Manga) després d’aprofitar un rebuig del porter a rematada de Víctor, primer, i del mateix Manga, després. Del poc que es va veure de l’atac escapulat els segons 45 minuts. El problema va arribar pel mateix motiu de sempre: ens vam tirar enrere. No sé si l’equip ho fa inconscientment o per indicacions de la banqueta (ahir ocupada per l’Albert Cámara), però és un costum que personalment em treu de polleguera (i no sóc l’únic, creieu-me). Per què reculem tant quan ens posem per davant, a casa? No em val l’excusa de l’expulsió de Víctor per simular un penal: el Dénia ja ens venia donant problemes des d’abans d’això. No és un tema anecdòtic i penso que s’hauria de corregir quan abans millor…

Joaquín celebra el gol de la victòria. L'ex de la Grama està en ratxa. 
(Foto: Federico Agripa / Lajornada.cat) 

Els últims minuts vam patir, com sempre, molt més del que hauria sigut desitjable, sobretot tenint en compte l’enorme superioritat demostrada a la primera meitat. Però al Badalona del 2012 sembla que també li agrada l’emoció fins el final. Per sort, Dani González va ser expulsat a deu minuts del 90′ (amb una segona groga tant o més rigurosa que la que havia enviat Víctor als vestidors) i el Bada va poder aguantar el resultat. Bons minuts finals de Robert, per cert. Estic convençut que aquest nano ens aportarà moltíssim com a extrem, i a més servirà per donar descans a Pugui. La nota negativa torna a ser Gallegos, que de nou pinta poquet en els plans de Manolo Márquez. Ah, i en Goiko ni hi és ni se l’espera, després que el club no li hagi trobat sortida al mercat d’hivern. Tot i que diumenge estava de baixa per paternitat, no té pinta que torni a vestir-se de curt.

Dimecres (19:30h) torna la Copa Federación al Centenari (sé que no podeu contenir l’alegria…), i tindrem tres partits consecutius contra el Teruel. No cal dir que l’important és el partit de lliga, però serà també interessant veure quins experiments es fan als altres partits a la recerca d’un davanter ‘tapat’ que ens rescati d’aquesta sequera golejadora. Serà Moha el nostre salvador? Veurem. El que és segur és que a un gol per partit no aspirem a res...

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

2 responses to “BADALONA 1 DÉNIA 0

 • lluis

  Bé, 3 punts molt treballats diumenge contra un equip que ja el coneixem de cada any, molt rocós i molt dur. Els primers 30 minuts del Badalona molt bons, però després com sempre, ens vem apagar.
  Em va agradar molt, com bé dius escapulat, l’actuació de Alex Garcia de lateral esquerre, poder li hem trobat el lloc, però, com sempre, la falta de gol ens fa parir molt.
  Manolo Bueno lluita però cada vegada que salta fa falta al defensor, això ens va costar que li anulesin un gol, aquest noi hem treu de polleguera, dons crec que, amb el cos que té, tindria que emportarse les pilotes altes sesse els cops e colze i les empetes que cada vegada que salta fa al seu defensor.
  Gallegos, com bé dius, un altre vegada desaparegut de les alineacions i Robert en va agradar moltísim.
  No hi ha la possibilitat de fitxar un davanter en el mercat d’hivern? Ja ho sé que no hi han euros a la caixa, però ens fa falta un davanter.
  Per cert també vaig veure que hem cambiat de banqueta, és per no estar al costat del linier imagino.

 • L'escapulat

  Sí, la veritat és que avui sóc més optimista que ahir, en el sentit que sumar 3 punts mai és fàcil. I el Dénia duia dues temporades seguides puntuant aquí.

  Manolo Bueno treballa molt, però no és un golejador. Crec que jugar en punta li perjudica, i la seva posició hauria de ser de segon davanter, per baixar pilotes, jugar d’esquenes i crear espais per un rematador més avançat que ell. Però no el tenim, aquest punta…
  Molt em temo que no el tindrem, de fet… tal com està la caixa i el mercat, si no venem en Goiko haurem d’anar a mort amb ell. O optar per Moha o algú del juvenil.

  Per cert, bona observació la de la banqueta, no m’hi havia fixat ! Segurament serà per això…

  Demà crec que serà interessant veure com ho fan els juvenils. A més, el Teruel vindrà amb un equip quasi-titular.

  Ens veiem allà !