REUS 2 BADALONA 1

Escapulats,

Als 50 segons ja anàvem per darrere al marcador. Al minut 20, penal de Vázquez i 2-0 en contra. A Reus. Al camp d’un dels equips més sòlids de la categoria. Els que estàvem enfront del televisor no podíem creure que, altra vegada, el pitjor dels escenaris fora de casa tornés a presentar-se. Per cert, algun dia hauríem de fer un estudi sobre la relació entre els partits que ens televisen i el rendiment escapulat: no recordo l’últim partit emès per TVC en què el Badalona guanyés o, com a mínim, no adormís les ovelles (el 0-1 de Mallorca va ser emès per IB3)… Per a rematar una tarda desgraciada, just després del 2-1 que ens posava al partit el nostre capità veia la segona groga per una disputa aèria més que discutible. Tota la fe que teníem en la reacció del Badalona anava per terra… En definitiva, un autèntic malson i la sensació que, una vegada més, feia falta molt poc per ensorrar les esperances badaloninstes.

No tot son males notícies, encara que costa trobar la faceta positiva d’una desfeta amb què tanquem el 2011 en una discreta novena posició i una altra vegada a 6 punts del play-off. Ahir, però, el Badalona no es va enfonsar a Reus malgrat tots els condicionants en contra. Tot i que sí és cert que després del desafortunat 1-0 al primer minut el Reus va dominar i ens va tancar al darrere – un gol així trastoca a qualsevol -, el Bada no va llençar el partit ni després que de xiular-li el penal del 2-0. De fet, va tenir prou forces per reaccionar, amb una bona pressió i buscant la porteria reusenca sense complexes. La recompensa arribaria al minut 40 amb un autogol de Beñat quan intentava desviar una centrada de Joaquín que culminava una bona jugada col·lectiva. L’alegria no va durar gens. Just en la jugada següent, la fatídica acció de Vázquez i una segona groga més que polèmica. Tocaven 50 minuts per endavant amb 10 jugadors i un rival encantat d’aprofitar els espais al contraatac…

Álex García tornava a la titularitat. Seria substituït per Bueno al 47'
(Foto: Gerard Reyes / Lajornada.cat) 

A la segona part, però, en nostre equip no li va perdre la cara al matx en cap moment. Dins de les seves possibilitats en inferioritat numèrica, el Bada va jugar les seves cartes amb valentia per buscar l’empat en unes condicions hostils. Evidentment, els del Baix Camp van tenir alguna oportunitat clara, però els escapulats van lluitar en tot moment i amb la vista posada a la porteria rival. Els canvis de Márquez apuntaven en aquesta direcció. Bueno entrava per un bregador Álex García al 47′, i Manga i Ferrón per Joaquín i Ceballos, respectivament, quan faltaven 20 minuts pel xiulet final. La sort, com gairebé sempre, no ens va acompanyar i l’empat va quedar només en una declaració de bones intencions… Ara bé, l’actitud va ser allà. Potser és per l’esperit nadalenc, però personalment no puc fer escarni de l’equip (com sí vaig fer el dia de l’Olímpic o fins i tot la setmana passada, en menor mesura i per motius diferents). El Badalona va posar-ho tot de la seva part per puntuar ahir a Reus, però simplement les circumstàncies van jugar en contra nostra.

Ara s’obre un període de certa reflexió. Tanquem el 2011 amb una derrota, en novena posició i a dos partits del 4t classificat (per més inri, el mateix Reus Deportiu). No és un panorama gens engrescador, és veritat, però encara és molt d’hora per rendir-se. L’equip no ho ha fet, i penso que nosaltres tampoc hauríem de fer-ho. Veurem quins moviments hi ha al mercat d’hivern. Sembla que Goiko té les hores comptades, i que hi haurà novetats a la davantera. S’optarà per algun fitxatge a baix cost o per l’alternativa del juvenil? En breu ho sabrem. El que queda clar és que s’acosten temps decisius pel futur del nostre club, i no només en la vessant esportiva. Espero que entre tots treballem, en la nostra mesura, per aconseguir que el projecte escapulat arribi a bon port.

AMUNT BADALONA

BONES FESTES


Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

22 responses to “REUS 2 BADALONA 1

 • JAUME

  Es Joaquin ,nuestro 14, quien efectua la jugada y el centro que ocasiona el gol en propia meta.
  Por cierto tambien se lo hubieran podido dar a nuestro jugador;asi nos beneficiaria en temas de golaverage. No les parece?

  • L'escapulat

   Pues es verdad, era Joaquín, lo he visto en FutbolCat. Gracias por la corrección.

   No entiendo en qué nos beneficia el golaverage… al único a quien perjudica es a Joaquín porque no le cuenta como gol a él,no?

 • isi

  patetica la abtitud del equipo ,patetica la abtitud de los afecionados sin contar ya la del entrenador que no tiene ni puta idea. y de algunos jugadores que son unaos mercenarios.

 • HOMO APM

  La defensa i el mig del camp están bé i tenim jugadors de sobra.. però falten dos davanters… problema els diners pero si tenim sort i s’en van Goico i Manga, podríem fitxar dos bons davanters de tercera divisió amb fam… i l’equip canviaria un 100%

 • lluis

  Jo quan vaig sentir la alineació per la RCB ja vaig veure el partit perdut. Qué feia Manga a la banqueta? Victor com a davanter centre? Perque no provaba de fer la alineació del camp del Mallorca B? Perque no li va sortir bé a casa, poder a camp contrari funciona.
  Alex Garcia és el seu jugador preferit, marca un gol i a la setmana que bé titular. I el que va fallar a porta buida amb el 2-1 el mateix dia del Saragossa? Per aquesta regla de tres Goiko també hagués tingut que jugar contra el Saragossa B dons va marcar el dia de l’Espanyol B.
  Ferron ha desaparegut, de la nit al dia de les alineacions titulars, quan és un jugador que al camp ho dona tot. Ha tingut, pregunto, problemes amb l’entrenador?
  Sr.Manolo Márquez crec que és el que no té les idees clares.

 • L'escapulat

  Llis t’he de donar la raó en una cosa: estan passant algunes coses poc normals al vestidor.
  Si no, no entenc situacions com les de Ferrón o el mateix Goiko.

  De fet, jo en el cas Goiko crec que el míster no ha actuat bé. Per què el té creuat? Si és per un problema d’actitud o disciplinari, entenc el silenci de totes les parts, però si és simplement una decisió tècnica, Manolo Márquez haurà de donar moltes explicacions si, com tot apunta, el basc marxa al mercat d’hivern. Quan Goiko ha estat al camp jo l’he vist lluitar per cada pilota. Que no ha estat encertat? Potser és cert, però no menys encertat que Álex García o Bueno, per posar dos exemples.

  No sé, no ho acabo d’entendre. I en Sebas? Ha tornat a desaparéixer. La sensació que dóna el míster, almenys de portes enfora, és la de no tenir les coses gaire clares.

  Per cert ! A veure si us animeu a fer preguntes a l’Albert Cámara; recordeu que quan en tingui un bon grapat d’interessants buscarem un foradet a la seva agenda per a fer una entrevista amb les vostres preguntes.

 • tornemi

  Doncs la veritat que ja no se que pensar… Em desconcerta molt el joc del equip. Considero que tenim molt bons jugadors, pero els partits no els sabem plantejar. Miro els altres equips, els jugadors dels altres equips i et diría que no hi ha color, que som millors.

  Els plantejaments del entrenador fa temps que no m´agrada, així que per mi, el primer pas sería fer un canvi a la banqueta.

 • lluis

  Bé ahir ja vaig sentir a la tele badalona que li han dit a en Goiko que no es compta amb ell.
  Jo faig una petita reflexió. El equip del Irun ens fitxa a Marc Sellarés, quan el trobo a faltar, perque, suposadament els hi fa falta davanters al seu equip, que amb els que té no hi té confiança. Nosaltres anem i fitxem al davanter centre del Irun. Una mica fora de lloc no? Jo aquest fitxatxe no l’entés mai.
  Ara s’en adonan que no ens val.
  El senyor que ha fet aquest fitxatxe que em perdoni.
  Com bé sius tornemi tenim millor equip que molts equips de la categoría però la cosa no funciona. Però jo penso que falta davantera.
  Jo crec que la errada va ser donar la baixa als dos davanters de l’any pasat, Prats i Sellares. Si s’en va un no deixis marxar l’altre.

 • HOMO APM

  El que está clar es que l’equip no funciona, no té confiança i es molt irregular, resultat no hi ha play-off, a no ser que es fitxi encertadament a l’hivern, cosa que dubto… jo em centraria amb guanyar la copa federació, com a mínim ingresaríem 90.000 euros que serien molt bons pel club

 • HOMO APM

  Acabo de veure a esfutbol.net que en Goiko ja ha marxat, espero que l’encertin amb el seu substitut

 • L'escapulat

  Una reflexió sobre Sellarés: va marxar perquè va voler. És a dir, a dia d’avui no és aquí perquè ell no ho va voler. Es pot dir de moltes maneres, però és així. L’economia és la que és i el Badalona és dels pocs clubs que paga al dia, així que és normal que si un jugador vol cobrar més, marxi.

  Prats: aquí sí que hi va haver una relliscada del Bada. La realitat, però, és que Manolo Márquez no el volia. Quan li fas confiança a un entrenador, ho fas perquè sigui ell i la secretaria tècnica qui dissenyin la plantilla…

  A mi no m’ha agradat gens com s’ha portat el tema Goiko. I ho dic pel míster. No entenc molts partits en què l’ha deixat a la banqueta o ni tan sols convocat. Donava una mica la sensació que l’assenyalava com a culpable de la manca de gol. I per a mi això no és just. Pot ser que en Goiko no fos el davanter idoni pel Badalona, o que no li agradés a Márquez, però no és just l’estigmatització que se li ha fet.

  Veurem què passa al mercat d’hivern. La meva aposta seria portar algun jugador a cost 0 o molt baix. De tercera divisió o per l’estil.

  Jo estic força desanimat. Crec que si l’equip no creu una mica més en ell mateix, ho tenim pelut, perquè aquest any -al contrari del que semblava- el play-off està molt car.

  En fi, de moment ens menjarem els torrons una mica de mala gana. Però no penso tirar la tovallola fins que no hi hagi opcions matemàtiques.

  Recordeu de proposar preguntes per l’Albert Cámara !!

 • jonyki

  se rumorea que victor puede fichar al sabadell,lo que nos faltaba ya!!

 • Anònim

  Pregunta per Albert Cámara:

  Albert, amb els teus anys al club i el sentiment que en té la afició,
  et sentirias a gust com a primer entrenador del Club ?

 • Anònim

  Jo sincerament, crec que no necesitem jugadors. I us ho dic molt en serio.
  La plantilla del Badalona té molt bons jugadors i amb força nom dins de les
  categories.

  L´unic que la “táctica” que proposem als partits no funciona amb cap equip, ni que fitxem 12 jugadors nous, si la táctica es la mateixa no hi farem rés…

  Crec que em agafat la dinámica del que ens queda de temporada i mentrés tinguem aquests plantejaments desde la banqueta, no farem rés.

  Espero que la directiva ens doni una resposta, si més no per saber si tal com anem ja ens va bé… O si bé volem reaccionar d´alguna manera..

  • L'escapulat

   Doncs jo crec que sí que ens fa falta algun revulsiu al davant. Estic d’acord que a la defensa i el mig del camp tenim un equipàs, l’únic que manca és confiança i, potser, motivació.

   Al davant, en canvi, ens falta un home gol. Algú que posi la cama sempre i xuti sense pensar-s’ho. Des d’aquest punt de vista, en Sebas sempre encarava porteria quan tenia la pilota, però va ser un vist-i-no-vist…

   Tenim un panorama complicat, complicat. Si Manolo Márquez no deixa clar qui mana i sap esperonar els jugadors, no acabarà l’any.

   Amunt Badalona sempre !

 • Anònim

  La meva pregunta a l’ Albert Càmara és, si la pot contestar, és:
  Jo sempre em poso al darrera la banqueta del Badalona i a la segona part en José Delgado, cada partit, es posa allà i parla molt amb Manolo Márquez, i en Manolo Márquez li pregunta bastantes coses.
  ¿Què és el que parlen Manolo Márquez i José Delgado? Imagino que coses del partit, però exactament ¿de què?.
  Una altra pregunta sería si l’Albert té el carnet d’entrenador per poder dirigir, com a primer entrenador, el nostre primer equip?

 • Anònim

  SE SABE ALGUNA COSA DEL MERCADO DE INVIERNO?

  BON ANY ESCAPULATS

 • Anònim

  Bon any a tothom.Ahir van fer una entrevista a Televisió de Badalona a Jordi Ferrón i vaig entendre les seves absenciés a les alineacions.Era per problemes en el tormell,que inclús,segons va dir,el van fer pensar pasar pel quirofan. Va dir que ja està bé i és un jugador que necesitem per l’empenta que li posa al equip.

 • Anònim

  S’ESCOLTA ALGUN RECANVI D’HIVERN?ESTA TOT COM MOLT PARAT NO!

 • L'escapulat

  Escapulats

  Perdoneu la meva absència, però he hagut de deixar l’actualització del web durant aquestes festes…

  De novetats, poques… El club va intentar vendre en Goiko a l’Eibar però finalment no es va concretar. Manga, finalment, tampoc ens deixa, així que més o menys seguim igual…

  Els que sembla que tindran més presència seran els juvenils Tarsi i sobretot Robert. Estic convençut que aquest nano ens pot aportar moltíssim.

  Demà partit complicat. El Dénia vindrà a no deixar jugar. Manolo Márquez a la graderia, sense Julián Robles, ni en Serra ni el sancionat Vázquez. En Goiko, per cert, de permís perquè la seva dona està de part.

  En definitiva, l’any comença enrarit, com va acabar l’anterior. Espero que sumem 3 punts que ens facin encarar la segona volta amb més il·lusió.

  AMUNT BADALONA !

 • Anònim

  M’en alegro que Manga es quedi perque crec que és un bon element que pot ajudar. Goiko, si és un jugador que el cos tècnic no el vol, no se amb quin interés estarà aqui entrenan i ho dels juvenils es bo que pugin nanos de la pedrera.
  I Ricardo no ha fet cap moviment per marxar? Tenint a Marcos de titular pensaba que Ricardo marxaría del Badalona al no gaudir de minuts i ens treuriem una fitxa important, podriem incorporar a Barragan que ja estaba entrenan amb nosaltres i poder portar un davanter. Això pensaba jo eh.
  Bé a veure que ens depara el partit d’avui, el Denia equip rocos, que sempre, que sempre ens complica les coses, i l’any pasat ja van haber-hi vall de bastons amb el seu polèmic entrenador Nino Lema, no sé si encara hi és.
  Però hem de comensar a sumar de 3 en 3 ja, si o si