MALLORCA B 0 BADALONA 1

Escapulats,

Missió complerta, i no era fàcil. El Badalona ha guanyat avui a Mallorca en un partit molt seriós. Un gol de Víctor al minut 35, després d’una bona combinació entre Pugui i Gallegos, ens ha donat els tres punts i confirma la milloria de l’equip fora de casa. Però aquest no ha estat un partit important només per la victòria, sinó també per diversos factors, esportius i anímics, que poden marcar un abans i un després.

El primer de què hem de parlar avui és de l’actitud. El Badalona ha tornat a ser un equip de futbol, que és el mínim que se’ls ha d’exigir als jugadors. Aquest matí a Son Bibiloni els escapulats han lluitat en tot moment i, a diferència del dia de l’Olímpic, no s’han desconnectat en cap moment. És més, a la primera meitat s’ha pogut veure un equip escapulat molt ben plantat sobre el terreny de joc i que ha portat el pes del joc en tot moment: seguríssim en defensa, rocós al mig del camp i, com demàvem, incisiu a dalt. Bona part de la culpa, segurament, la té la sorprenent alineació que ha presentat Manolo Márquez: sense variar l’habitual 4-2-3-1, el tècnic ha apostat per alguns dels noms menys habituals, i la jugada li ha sortit rodona. Pelegrí i Xavi Muñoz com a centrals, Joaquín acompanyant Julián Robles en el doble pivot i, per fi, Sebastián Gallegos de titular, en aquesta ocasió com a únic punta. Aquest esquema ha demostrat ser molt interessant al davant, ja que el trio Gallegos-Pugui-Víctor ha estat un malson pels defensors balears, sobretot a causa del gran dinamisme que ens permetia en el joc combinatiu per les bandes. De fet, el gol arriba després d’una jugada perfectament trenada entre els tres. Passada a l’espai de Pugui buscant en Sebas, centrada perfecta per baix i en Víctor que només l’ha d’empènyer al fons de la xarxa. Abans, una jugada calcada no havia acabat en l’1-0 per l’extraordinària aturada del porter mallorquinista Yeray. L’extrem barceloní, per cert, encadena dos partits seguits veient porteria.

Satisfacció, un cop acabat el partit, per la bona feina feta.   
 (Foto: futbolbalear.es)

Tots necessitàvem aquesta victòria. Els 3 punts suposen, com diu el tòpic, una bombona d’oxigen. No tant de cara a la classificació -encara és aviat per estar massa pendent de la taula-, sinó bàsicament per recuperar la confiança en l’equip i les seves possibilitats, si es treballa amb seriositat i esforç. Espero que també hagi servit als jugadors per reaccionar, especialment tenint en compte els canvis que ha introduït Manolo Márquez. L’alineació d’avui es pot llegir de diverses maneres, però és evident que una d’elles és que el míster busca una reacció; un revulsiu, coses noves. Joaquín i Gallegos en són el màxim exponent. Veurem si això té continuïtat i quina resposta li dóna l’equip a partir d’ara. De moment, vénen tres partits seguits a casa: un de Copa Federación (Lleida) i dos més de lliga (el Lleida, altre cop, i el Zaragoza B). A banda del partit de dimecres, seria importantíssim sumar els 6 punts a la lliga, que ens tornarien a situar en plena lluita pel play-off i ens farien afrontar el Nadal, segurament, amb més il·lusió de cara al 2012.  En aquests tres partits a casa serà molt important, també, que l’afició empenyi l’equip. Tots al Centenari !

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

3 responses to “MALLORCA B 0 BADALONA 1

 • jonyki

  esta claro que nadie duda de la calidad de este equipo, de hecho en varias ocasiones yo he recalcado que tranquilamente podemos tener el mejor equipo de la categoria incluso que la del baleares, a diferencia de ellos e sque ellos teniendo mucha calidad y el entrenador pone los jugadores precisos para tanta punteria a puerta, quee s precisamnete nos faltaba,seguramnete con esta actitud de hoy y un buen planteamiento del mister seguramnete actualmente nos estariamos rifando el primer puesto, ya que indudablemente tenemos ademas el mejor centrocampo de la categoria sin duda,pero la falta de optimismo y la comodidas x “estrellitas” hacen que un buen equipo este en en la octava posicion, y las estrellitas se demuestran cada domingo, xk elaño pasado con peor equipo nos rifabamos el campeonato,asi que ya es hora que demuestren su calidad de verdad, que lo den todo porque la aficion se merece un equipo de segunda, y es lo que les debemos exigir, el ascenso, basta ya de tonterias, es lo que nos merecemos por todo estos años sufridos…una alegria seria nuestra gran recompensa!

 • lluis

  Bé ja era hora que Manolo Márquez es decidis a posar els tres petits al davant. Gallegos m’ha agradat molt, velocitat, lluita, a veure si això no es flor d’un dia.
  Joaquin, que encara jo no l’habia vist jugar, també m’ha agradat molt com a mitgcampista.
  En canvi el que no m’ha agradat ha tornat a ser Manolo Márquez en els canvis.
  Pugui avui l’he vist una mica fluix i jo l’hagués cambiat primer i hagués tret a Serramitja, molt bulliciós com sempre que juga.
  Alex Garcia, per mi fatal com sempre, ha tingut la oportunitat d’or per tancar el partit amb el 0-2 i com sempre ha fallat.
  Manolo Bueno, tampoc m’ha agradat el poc temps que ha jugat, i el treu per Manga, quan necesitavem jugadors per aguantar la pilota.
  Es la meva opinió, però bé s’han guanyat els 3 punts, que era lo important, i ara a asegurar els 6 punts de casa que ens apropin als llocs capdavanters..

 • L'escapulat

  Estic d’acord en els canvis, a excepció de Manolo Bueno, que per aguantar la pilota i treure faltes a dalt penso que era ideal.

  Álex García té un greu problema amb el gol. I com més trigui a marcar el primer, pitjor aniran les coses. Incomprensible avui com s’ha encantat tot sol davant el porter. Si ens arriben a empatar al descompte, no em vull ni imaginar què hagués passat…

  Jo en Pugui avui també l’hagués canviat abans, però és d’aquells jugadors que sembla que no hi són i després et claven un golàs…
  Serramitja sempre he dit que és un tros de jugador que crea perill quasi en cada acció en què participa. Avui n’ha tingut una de clara, anant-se’n del defensor amb qualitat, tot i que jo crec que s’equivoca i que en comptes de xutar li hauria d’haver donat a Pugui, sol al segon pal.

  Bé, espero que aquests 3 punts serveixin per esperonar l’equip i també l’afició. Ara a veure si som capaços de sumar els 6 punts a casa, que seria molt important.