BALEARES 3 BADALONA 2

Escapulats,

De vegades no et queda més remei que assumir la derrota. Encara que hagis fet un gran partit, encara que hagis lluitat fins l’últim minut, encara que el resultat final sigui tan injust com dolorós. De vegades sembla que el destí ja estava escrit i que tot ha jugat en contra teu. En aquests casos, el més important és mantenir el cap alt, saber que has fet tot el possible per aconseguir la victòria i tenir la força per aixexcar-te amb ànims per continuar lluitant una jornada més.


El Badalona va perdre ahir a Palma davant l’Atlético Baleares. Al camp del totpoderós líder de la lliga -a qui només un Hospi en estat de gràcia gosa tossir-, un equip amb un pressupost estel·lar i que està dissenyat per assolir l’ascens. Fins aquí, res d’extraordinari: una derrota que entra dins de les travesses. Tampoc hem de caure en el conformisme: el Badalona és un club gran i perdre un partit, sigui com sigui, és sempre un fracàs. Ara bé, hi ha maneres i maneres de perdre. Ahir el Bada va fer un molt bon partit. Fins i tot un gran partit, si confiem en les opinions dels que van ser a l’Estadi Balear. Vam dominar el joc, vam disposar de les millors ocasions i no ens vam rendir ni amb un 2-0 en contra. És una evidència que, des del dia del Sant Andreu, aquest equip ha canviat el xip fora de casa. I també és una evidència que el problema no era només futbolístic, sinó també d’actitud. Aquell dia al Narcís Sala l’equip va acabar empatant, però la imatge donada va ser pèssima. Sempre hi haurà el debat entre resultadistes i no resultadistes, però el que està clar és que en aquest esport el bon joc no és sinònim de bons resultats. Curiosament, aquesta temporada el Bada ha guanyat -i bé- partits sense desplegar un gran futbol (em vénen al cap Andorra, Manacor, Gandia, Hospi…), mentre que ha perdut punts quan no ho mereixia. De fet, les quatre derrotes que portem (als camps del Teruel, Mestalla i Baleares i a casa contra l’Orihuela) són en partits en els quals no només hem jugat bé, sinó que fins i tot mereixíem endur-nos els tres punts…

L'efectivitat del Baleares va ensorrar tot el treball escapulat. 
(Foto: Futbol Balear)

“Ens han marcat tres gols en tres arribades”. Així ho resumia Manolo Márquez i així va ser. No és cap excusa: el futbol és un esport d’efectivitat, i l’Atlético Baleares ho va ser infinitament més que nosaltres. Tres ocasions, tres dianes. El pressupost va marcar diferències? Segurament. Però la reflexió que hauríem de fer no és aquesta. Crec que ens hem de quedar amb la imatge d’un equip que va estar allà fins el final i que va meréixer més. La sort, altra vegada, no ens va acompanyar, com va passar contra l’Ontinyent. El míster va afirmar ahir que hagués preferit jugar pitjor però treure els tres punts. No hi estic d’acord. Ja tindrem temps per ser resultadistes. Ara mateix, jo vull veure un equip amb una idea, capaç de competir i que treballi, treballi i treballi. És a dir, el contrari del que vaig veure al camp del Llagostera, per exemple (i on vam esgarrapar un empat). Si es tenen les coses clares i es treballa, els resultats arriben. Això és una cursa de fons i, amb la igualtat que hi ha a la lliga, encadenar una bona ratxa et dóna o et treu la vida. Estem a tres punts del play-off i aquest equip només pot anar a més. 

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

8 responses to “BALEARES 3 BADALONA 2

 • Anònim

  Particularment estic molt orgullós d’haver jugat bé fora de casa. És clar que la derrota fa mal però la imatge i les sensacions d’haver jugat bé crec que psicològicament ens han d’enfortir. Feina, feina i feina i els resultats arribaran. Tenim temps de pujar a la classificació.

  Amunt Badalona!

  • L'escapulat

   Totalment d’acord.

   Després de veure el resum del Minut 91, crec que la imatge donada va ser molt bona i que anem en la direcció correcta. De vegades la sort no acompanya, i a mi particularment em preocuparia molt més que l’equip no fos ambiciós.

   L’actitud hi és, el treball també. Potser les dues primeres places queden molt llunyanes ara per ara, però queda moltíssim trajecte per recòrrer.

   Serem allà segur.

 • lluis

  Jo no vaig escoltar el partit, ni vaig veure minut 91, pero tothom diu que el Badalona va donar una molt bona imatge. Queda molta temporada, i crec que estarem entre els 4 primers, primer i segon crec que és una mica difícil però de les altres dues places que quedan segur que una serà per el Badalona.
  Jo faig una pregunta perque a Manolo Márquez no l’entenc. L’últim partit que va jugar el davanter Gallegos va dir que habia aportat moltes coses positives dons jugan amb tres petits al davant ( Victor, Pugui, Galegos) i va haber-hi molta movilitat. Desde llavors, crec que era el partit del Andorra, ja no l’ha tornat a convocar més. ¿Què pasa amb aquest jugador?
  Hem d’aguantar cada setmana a Goiko i a Manolo Bueno que per mi, la veritat, molestan més que aportan, i tenim a Gallegos a la grada cada partit.Si us plau que li donin oportunitats tal i com les tenen Goiko, Manolo Bueno i no diguem Alex Garcia.

 • ragusa

  creo q en este partido Gallegos jugó

 • lluis

  Gallegos no va anar convocat, igual que tampoc va anar Joaquin, un jugador que no va mai convocat per decisió tècnica.

  • L'escapulat

   Sí, el cas de Joaquín és una mica estrany, ja que sistemàticament s’ha quedat fora de les convocatòries.
   A més, havia fet una bona pretemporada…. Però això només ho sap en Manolo Márquez.

   I ja sabeu que els entrenadors solen respondre “poso els jugadors que crec que serviran millor l’equip, etc.”

   Jo provaria de sortir amb Gallegos de titular el diumenge. A casa podem (i hem de) arriscar i ser agressius per anar a buscar el gol i no a veure-les venir.

   Diumenge tenim un boníssim partit al Centenari, però molt em temo que tornarà a ploure….

 • jonyki

  sinceramnete opino que tenemos el mediocentro mejor detoda la categoria,peor en la delantera no la tenemos, la tiene el baleares salta la vista, cn buena delantera seriamos el mejor ekipo de segunda b con diferencia, ahora solo falta k el mister ponga a gallegos xk yo confio mas en el que en goico o incluso bueno,peor bueno es lo que decimos o osmos mas agresivos o no nos comeremos un rosco por muy bien que juguemos

 • L'escapulat

  Doncs hi estic d’acord.

  Diumenge m’agradaria veure en Gallegos damunt la gespa… una davantera amb ell de fals 9 podria ser molt perillosa, amb la mobilitat de Víctor i Manga i les arribades de Ferron o Serramitja.

  Esperem que la pluja no ens torni a esgerrar l’espectacle…

  AMUNT BADALONA !