BADALONA 0 ONTINYENT 0

Escapulats,

Passats per aigua. Així hem quedat els pocs aficionats que avui ens hem atrevit a acudir al Centenari. I passat per aigua, també, ha estat el joc escapulat. Cap gol i poquíssimes ocasions -gairebé cap- en una matinal en què la pluja ha determinat per complet el partit. Una llàstima, perquè el Badalona ha estat l’únic equip sobre el camp (o pantà…) que ha buscat la victòria.

Certament, no és gens fàcil jugar al futbol quan plou intensament, i encara ho és menys quan les circumstàncies afavoreixen un rival que se n’aprofita perfectament per especular amb el marcador. Tot i que la pluja ha estat intermitent durant els 90 minuts, no havia parat de caure aigua al llarg de tota la nit, i el terreny de joc de l’Avinguda de Navarra presentava força bassals -sobretot a la zona dels còrners, una rèmora crònica en aquest camp-. Si ja és complicat desplegar un bon joc sobre una gespa entollada, encara ho és més quan la gespa és artificial. De fet, avui no ha estat estrany veure comportaments insegurs per part dels futbolistes, segurament amb la por de relliscar o impactar malament la pilota. Aquesta circumstància sobretot s’ha notat en les conduccions, amb més d’un jugador que es deixava la pilota enrere o no podia calcular el bot de l’esfèrica. En definitiva, tot apuntava a què veuríem poques jugades elaborades i un joc directe i matusser. I així ha estat.


Quant al futbol en sí… doncs, la veritat, molt poquet. Amb prou feines podem destacar el bon treball defensiu -que no és notícia- i la lluita, a dalt, de Manga, Ceballos i Goiko, que no han estat gaire encertats però als quals ningú els pot retreure l’esforç i el sacrifici. Avui era un partit de ganes, de batallar. Malauradament, també era un partit de tenir sort, i no l’hem tinguda. Tant és així que fins i tot l’Ontinyent (que al 70′ s’ha quedat amb 10 per l’expulsió del capità Navarro) ha tingut alguna opció de donar la campanada. Els últims vint minuts han estat un autèntic atac-i-gol del Bada, però els valencians s’ha defensat prou bé i, a sobre, les condicions del terreny de joc no permetien precisió en la passada per arribar a dalt amb claredat.

Més paraigües que futbol, avui a l'Avinguda de Navarra.
 (Foto: cfbadalona.net)

Em quedo, però, amb dos coses positives. En primer lloc, sumem un partit més sense perdre i sense encaixar gols (satisfacció menor, això sí). En segon lloc, i més important, també m’agradaria destacar l’aportació de dos jugadors, Víctor i Serramitja, que han canviat significativament la panoràmica del partit, aportant dinamisme i perill de cara a porteria. Crec sincerament que si haguessin saltat abans al camp un altre gall hagués cantat. De fet, en Serra ha estat protagonista de la jugada de perill més clara, amb una internada per la dreta que per poc no ha trobat rematador. Per la seva banda, Víctor, que al meu parer hauria d’haver rebut més pilotes, creava perill constantment amb les seves arrencades i la seva verticalitat.

En parlàvem la setmana passada: arriba el nostre particular ‘Tourmalet‘ (Baleares-Olímpic-Mallorca B-Lleida). Quatre partits difícils i amb equips que, pel que sembla, seran amunt al final de temporada. Importantíssim mantenir el nivell i arribar a l’aturada nadalenca sense perdre la cara al play-off.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

Comments are disabled.