SANT ANDREU 1 BADALONA 1

Escapulats,

El millor del partit d’ahir va ser el punt aconseguit. Perdoneu el tòpic, però crec que en aquesta ocasió està més que justificat. Pels que només vam poder seguir el partit per la ràdio, la veritat és que durant bona part del matí semblava que el Badalona no s’havia presentat a jugar al Narcís Sala…

Un dels símptomes que demostren que les coses, ahir, no van rutllar, són les declaracions de Manolo Márquez, molt crític amb l’actuació de l’equip i també amb el seu plantejament. El míster va reconéixer que a la primera meitat s’havia equivocat amb l’esquema de joc, deixant massa espai entre línies i possibilitant que els andreuencs dominessin el partit completament. De fet, el mateix Márquez va afirmar sense embuts que els barcelonins mereixien endur-se els tres punts sense cap discussió. Com recullen els nostres companys de Revista de Badalona, l’entrenador escapulat fins i tot va anar més enllà en queixar-se del joc especulatiu del Badalona lluny del Centenari: “Estic emprenyat. A fora de casa només sabem especular, i ja fa dos anys que estem així”. Més clar, doncs, impossible.

En qualsevol cas, ara tampoc cal esquinçar-se les vestidures més del necessari ni fer un drama de tot plegat. L’equip va fer un mal partit i a més va veure trencat el rècord d’imbatibilitat de Marcos, que va durar ni més ni menys que 600 minuts. A la primera part el nostre joc ofensiu va ser inexistent i, tot i que al començament de la segona part el Bada va reaccionar, el Sant Andreu ens va tornar a tancar al nostre camp fins que, finalment (com sol passar) va arribar el gol local. A partir d’aquí, i potser això encara fa més ràbia, vam estirar-nos i és llavors quan arribaren les ocasions. Manolo Bueno i, sobretot, Serramitja, amb un xut al travesser, recordaven que el Badalona podia passar del mig del camp. En el 99% dels casos, reaccionar tan tard et costa el partit. Ahir, però, la sort es va aliar amb nosaltres i una falta de Manga, amb un error garrafal del porter Morales, ens va rescatar. El futbol és injust; ara no caldria fer una reflexió sobre això… Moltes vegades (només cal recordar el Mirandés) ens ha perjudicat; ahir ens va beneficiar… benvinguda sigui la fortuna, per una vegada!

El Badalona va estar perseguint la pilota durant molts minuts.
 (Foto: Gerard Reyes / laJornada.cat)

El puntet aconseguit no pot, de cap manera, ocultar la realitat: fa temps que som un equip mediocre fora de casa. Potser no quant a resultats, però sí, definitivament, pel que fa al joc desplegat. Lluny del Centenari sembla que ens falti ambició per prendre les regnes del partit; que ens agradi anar a remolc, aguantar el resultat i intentar esgarrapar els punts des del darrere. Jugant així vam assolir grans coses la temporada passada, però el míster potser ha vist que per a pujar un graó més i assolir l’ascens cal ser un bon equip fora de casa, també. Personalment, penso que les reflexions de Márquez ahir tenen una transcendència vital. La voluntat de millorar és allà. Ja no val el discurs conformista d’anar tirant fora de casa. S’ha de ser ambiciós. El cos tècnic ha de ser ambiciós. L’equip ha de ser ambiciós. I nosaltres també hem de ser ambiciosos.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

10 responses to “SANT ANDREU 1 BADALONA 1

 • Anònim

  Tota la raó. I és molt encomiable que el míster hagi entonat el “mea culpa” sobre el rendiment de l’equip fora però no val parlar-ne més sinó cercar solucions. I ja! No val a badar.

  Tenim l’experiència de l’any passat en que ens vam quedar fora, en bona mesura, de l’ascens a Segona A per no definir fora de casa i per ser especulatius. Hem de lluitar a mort, dins i fora del Centenari.

  Ens anem repetint en les apreciacions i crec que tots ho veiem més o menys igual. Això no vol dir crítica destructiva sinó que hem de ser al costat de l’equip i animar-lo més que mai.

  Amunt Bada!

  • L'escapulat

   Hi estic d’acord.

   De fet, l’any passat ens quedem fora de l’ascens pel partit de Miranda de Ebro, que també va ser dolentíssim.
   Si a fora només especules, tens el perill que llavors a casa, en un mal dia, no marques i… adéu !

   S’ha de jugar fora potser no com a casa però sí molt més agressius i sense renunciar a tenir la pilota.

 • lluis

  Jo vaig estar al camp del Sant Andreu i el Badalona va fer un partit dolentísim, i, com bé va dir Manolo Márquez, molt mal plantejat. Si volem sortir al contraatac no podem posar al davant a Goiko i a Manolo Bueno junts hem de posar a jugadors ràpids, cosa que aquests precisament no ho són. Fora del Centenari ens en refiem masa que tenim bona defensa i bon porter i hem de sortir a guanyar i no a especular, sino, com be dieu, ens costarà molt marcar gols a fora i guanyar partits.

  • L'escapulat

   Aquest any, però, no tenim un davanter ràpid, si no és que posem a Gallegos en punta o provem algun invent… els dos davanters que tenim són d’aguantar-i-rematar…

   Veurem cap on apunta Márquez en les properes setmanes, ara que ha llançat aquest avís…

 • Anònim

  Jo crec que no tenim obona devantera. Goiko y bueno son mediocres… i ho sento però no m’agrada gens l’alex garcia.
  Encara no he vist un partit bó del badalona aquest any!!. Per que no juga gallegos????
  Però sempre s’ha de estar amb l’equip, a les dures i a les madures!!

 • jonyki

  a mi personalmente alex garcia me guata, es muy rapido,ambicioso y crea peligro , almenos lo ke visto de el,sin contar este fin de semana que fue un desastre por parte de todos menos del portero, haber que hacen este domingo en el centenari mas vale ke nos hagan demostrar que 3eso solo fue un espejismo

 • Anònim

  BONA NIT,AUNQUE SEA UN POCO PRONTO PARA JUZGAR,SI QUE EL JUEGO DEL EQUIPO NO ME ESTA GUSTANDO NO HA HABIDO NINGUN PARTIDO QUE ME HAYA ENGANCHADO Y LOS PARTIDOS A DOMICILIO ESTAS DESEANDO QUE SE ACABEN POR SI TE MARCAN UN GOL ASI ES DIFICIL QUE LA GENTE SE DESPLACE PARA NO VER NADA DE TU EQUIPO.
  POR OTRO LADO CREO QUE GOIKO Y BUENO JUNTOS NO ES LA SOLUCION IDEAL PARA JUGAR AL CONTRAATAQUE.ESPERO QUE SE TOME COMO UNA SIMPLE OPINION Y LA TEMPORADA NO SEA MAS DE LO MISMO

  AMUNT BADALONA

 • L'escapulat

  Us veig molt pessimistes !

  Pel que fa a Álex García, a mi és un jugador que m’agrada molt. És ràpid, fort i crea perill. L’únic que li retreuria, de moment, és la seva poca eficàcia golejadora; més tenint en compte que venia amb el cartell de bon anotador.

  Pel que fa al joc de l’equip, teniu raó: és molt pobre fora de casa. Al Centenari, no ens enganyem, les coses són així: equips que venen a empatar a 0 i que ho posen força difícil. Penseu que portem gairebé 30 partits seguits sense perdre. És normal que el rival vingui a especular.

  Estic d’acord que Goiko i Bueno no són davanters per jugar al contratac, ni jugar ràpid. Si el Badalona els fitxa i després vol jugar ràpid, aquí hi ha hagut un error de planificació.
  Ara bé, és molt molt d’hora, de moment, per fer valoracions definitives. De debò ho dic, eh. A mi em fa molta ràbia quan veig el Bada per la TV a fora i m’avorreixo de valent… no entenc com som tan poc agressius fora…
  De totes maneres, penso que la categoria també porta una mica a això. Sense anar més lluny, l’any que quedem campions amb Julià García l’equip també tenia un perfil similar.
  Per quedar campions està clar que necessitem guanyar partits fora de casa. Si no, el fortí del Centenari no val per res.

  Aquest diumenge ve l’Orihuela, un equip que precisament fomenta el joc travat i especulatiu.

  Paciència !!!

  i AMUNT BADALONA

 • ANÒNIM

  m´agraden les fotos que has penjat!

  • L'escapulat

   Ei gràcies !

   La majoria les he tret del llibre “Amb la ciutat a les botes”, d’Andreu Mas.

   Us en recomano la lectura a tots, és un llibre molt interessant, sobretot pel que fa als inicis del Badalona.

   Si algú té alguna fotografia maca, que me l’enviï !