BADALONA 1 GANDÍA 0

Escapulats,

Ja som en llocs de play-off. La victòria d’avui contra el Gandia ens col·loca en quarta posició, a quatre puntets del Reus (que manté la forma) i en el grup capdavanter de la lliga. Curiosament, a dia d’avui 3 dels 4 equips en zona de privilegi són recent ascendits (Reus, Baleares i Huracán). Podran aguantar el ritme i mantenir-se a dalt durant tota la temporada? Bé, l’important és que ens hi mantinguem nosaltres.

Els tres punts d’avui han estat treballats. Molt treballats. El Gandia, un equip sempre consistent, ha posat les coses difícils i, si bé no ha proposat gaire en atac, els últims deu minuts ens ha fet patir de valent. De fet, en aquest sentit ha brillat amb llum pròpia el nom de Marcos. Espectacular, increïble, providencial, salvador… se’ns acaben els adjectius per definir l’actuació d’aquest porteràs que hem descobert al Centenari. La temporada passada amb prou feines sabíem que era el suplent de David Valle; en el que portem d’aquesta, no ha passat partit en què no haguem lloat la seguretat que dóna sota pals i les seves mans miraculoses a l’hora de treure pilotes impossibles. Les intervencions de Marcos d’avui no tenen preu. Fins a 3 ocasions clares ha tret quan mig camp lamentava ja el gol del Gandia. Primer, traient una centrada enverinada que ningú havia rematat i que s’escolava al segon pal. Més tard, refusant amb els peus un 1 contra 1 amb Verdú quan tots vèiem l’empat. Per si no fos suficient, en un còrner botat ja en temps de descompte s’ha guanyat el cel escapulat volant (literalment) per evitar l’1-1 després d’una rematada acrobàtica dels valencians. Els homes de Vicente Medina han acabat totalment desesperats en veure que cada esforç que feien anava seguit d’una resposta estel·lar per part del porter del Bada. L’actuació de Marcos avui ha estat una de les més memorables que recordo al camp del Centenari. Tenim porter, escapulats. I quin porter !

La veritat és que, abans del seu show particular, en Marcos s’havia avorrit força durant gairebé 80 minuts. El partit ha començat elèctric, al contrari del que podia semblar si tenim en compte les característiques dels dos equips. El Badalona ha dominat l’encontre completament, conduint el pes del joc i aportant les oportunitats i el futbol. De fet, crec que hem jugat molt millor que els dies de l’Hospitalet i el Manacor. La solidesa defensiva se’ns pressuposa, però avui també hem jugat amb criteri al mig del camp (Ceballos fent parella amb Julián Robles) i amb unes bandes incisives (especial menció per a Pugui, que quan està bé marca diferències). Deixeu-me destacar també el paper d’en Goiko. A banda d’anotar el gol de la victòria aprofitant un còrner que ha pentinat Álex García al segon pal, la feina avui del basc ha estat encomiable. L’Iñaki potser no és un davanter molt estètic. No té una gran tècnica i tampoc és ràpid. Però treballa moltíssim i sempre busca la rematada. Avui, per exemple, gairebé totes les intervencions en atac han portat el seu segell. Tot i que al final ha estat subtituït per Manolo Bueno i ha marxat enfadat cap a la banqueta, penso que el seu rendiment ha estat molt bo i, de fet, ha abandonat el camp entre els aplaudiments del públic del Centenari. Està el debat a la davantera tancat? No ho crec, però ell ho intentarà, això segur. Els últims minuts també hem tingut l’oportunitat de veure el jove Gallegos. El jugador uruguaià amb prou feines ha gaudit d’una estoneta, però ja ens ha deixat entreveure què pot oferir a l’equip. Sobretot, rauxa i una mica de descaradura en camp contrari. Esperem que a partir d’ara, i sense oblidar l’imminent retorn de Víctor, ens aporti la frescor que de vegades ens falta de 3/4 cap endavant.

Ja som quarts. De moment, 11 punts sobre 18 possibles i sensacions força semblants a les de la temporada anterior: rendibilitzant al màxim els escassos gols que fem i, sobretot, encaixant-ne molt pocs. Només cal veure que ja som l’equip menys golejat del grup (l’únic gol encaixat, en el debut a Teruel). La cosa comença a rutllar. S’està treballant bé i mica en mica s’ha de construir un Badalona cridat a lluitar pel màxim. Us animo, com sempre, a acompanyar l’equip en aquest llarg camí que ens ha de dur fins la 2ª A.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

11 responses to “BADALONA 1 GANDÍA 0

 • Anònim

  Quin partidàs ahir companys!!! Quina emoció i quin tros de porteràs que tenim!!! Sant Marcos! Un gran dia també amb el debut de Gallegos i l’ofici de Goiko…

  Només ens va faltar definir més les ocasions que vam tenir i fer-ne algun gol més. Dependre tant de la solidesa defensiva i la inspiració del porter és dolentíssim pel cor!

  Amunt Bada!

 • jonyki

  a mi sinceramente estoy ya cansado de goiko, no me gusta nada de nada,lo poco que veo de bueno y de gallegos me gusta mucho mas que goiko en 60 minutos,espero que de una vez lo pongan de suplente porque solo hace que perjudicar al badalona

 • Anònim

  la verdad es que me gusta mas el manolo bueno q el goico, pero bueno con suerte espavilará

 • enokk

  Ahir vaig poder veure el primer partit del Badalona aquesta temporada en directe (no per tv) i com a simpatitzant vaig sortir força satisfet del que li vaig veure a l’equip escapulat.

  L’actuació de Marcos a mi no em sorprén ja que vaig tenir oportunitat de veure’l jugar fa dues temporades amb el Gavà i ja feia actuacions com les d’ahir, i de fet, ell sol va mantenir amb vida als blaugranes fins al final de temporada i estan a punt d’evitar un descens anunciat. És un auténtic porteràs.

  En defensa l’equip segueix com la temporada passada i es nota la solidesa i la veterania dels jugadors. Està més que clar que és el punt fort. El mig del camp també m’agrada força, Julián Robles sembla que no faci res peró fa una feina fosca molt i molt important i us animo a que us hi fixeu. També Manga sembla haver agafat la forma després d’anys de lesions i infortunis. A dalt i com diu el post, s’ha de valorar a Goico. Pot ser no és molt vistós i no és un killer peró ho lluita tot i dóna oportunitats als jugadors de segona línia. Per mi té crédit per ser titular.

  En definitva i a l’espera d’un home que aquesta temporada si acaba d’explotar es convertirà en un dels millors jugadors de la lliga (Víctor) , crec que es pot inclús superar la posició de l’any passat tenint en compte la plantila i el treball dels técnics.

  A seguir així i un plaer com sempre visitar el Centenari.

 • L'escapulat

  Enokk, totalment d’acord en l’assumpte Robles. És una autèntica garantia, i no entenc perquè no ha seguit al Sabadell. Suposo que per manca de velocitat. La seva dupla amb Xavi Muñoz pot ser una auténtica muralla guerrera.
  Pel que fa a Marcos, jo he de reconèixer que no esperava aquest impressionant rendiment… què passarà ara amb Ricardo? Ho dic perquè, en principi, apuntava a titular, no?

  Jonyki, no estoy de acuerdo con el tema Goiko. Creo que hizo un muy buen trabajo, aunque claro que en muchas ocasiones se trata de cositas pequeñas; trabajo sucio. Fíjate que el equipo buscó su cabeza más que nunca, y lleva mucho peligro entrando con fuerza.
  Gallegos tiene mucha técnica y es eléctrico, pero fíjate que el 1 contra 1 que saca Marcos, es por una marca a la que llega tarde… así que hay que tenerlo todo en cuenta!

  Per cert, un any més i seguim amb uns abonaments cars i sense cap incentiu pels que, com jo, som joves sense massa recursos econòmics…

 • Anònim

  ¿alguien sabe cuanto cuesta una entrada en el narcís sala?

 • L'escapulat

  Doncs a la seva web no ho diuen, però jo crec que eren 15€.

 • lluis

  Jo vaig escriure al Sant Andreu i em van contestar 8 euros al darrera la porteria, 10 euros la general i 15 euros la tribuna.

 • lluis

  Ara veig a la web del Sant Andreu que hi ha un acord entre clubs perque els socis del Badalona que vagin al camp del Sant Andreu paguin 10 euros i quan vinguin aqui serà al mateix, el soci del Sant Andreu pagarà 10 euros.

 • Anònim

  no hay descuento para juvenil?

 • ANÒNIM

  MUCHAS GRACIAS POR COLGAR ESTAS FOTOS ANTIGUAS! MUY ENTRAÑABLES!!