HURACÁN 0 BADALONA 0

Escapulats,

L’empat d’ahir a Manises ha culminat una setmana força moguda pel que fa a l’actualitat del Badalona. Ha sigut la setmana de la clara eliminació en la Copa del Rei, l’anunci del fitxatge de Mariano i Sergio pel Real Madrid i la posterior arribada de Manolo Bueno, l’exdavanter del Dénia que, en teoria, completa la línia ofensiva del nostre equip per aquesta temporada. A més, el jove Sebastián Gallegos, una de les promeses del futbol uruguaià, arriba cedit per l’Atlético de Madrid i de ben segur que donarà que parlar quan s’integri a la dinàmica del grup.

Si parlem del partit, la veritat és que hi ha poca cosa per comentar. Empat sense gols en un camp, el Municipal de Manises, on pocs equips trauran res de positiu. Tots els protagnoistes coincideixen a destacar la incomoditat de jugar en un terreny de joc molt estret i on és certament difícil practicar bon futbol. El mateix Manolo Márquez, després del partit, va reconèixer que al Badalona li havia costat trenar jugades i desenvolupar el joc de toc que sempre busca. Malgrat tot, a la segona part vam dominar el partit i podíem haver tornat a casa amb els tres punts perfectament. Ceballos, primer, i sobretot Álex García, després, van tenir dues ocasions força clares per marcar. El jugador basc no va poder superar Paco en un mà a mà després de quedar-se sol davant la porteria local. En qualsevol cas, primer puntet fora de casa davant un rival que venia de guanyar els dos primers partits. Això acaba de començar i el més important és anar millorant mica en mica.

Aquesta setmana també coneixíem l’anunci de la marxa de Mariano i Sergio al Madrid. Les dues perles del juvenil estaven destinades, molt probablement, a tenir un paper important en la plantilla d’aquesta temporada, i per això la seva marxa encara és més dolorosa. De totes maneres, com que encara queden alguns tràmits per tancar el traspàs, ahir el míster se’ls va endur als dos a València. Sergio va entrar al minut 65 per Pugui i Mariano al 78 per Goiko, però les característiques del camp no afovorien gaire el seu joc tècnic.

Els d'ahir a Manises poden haver estat els últims minuts
de Mariano com a escapulat.

El fitxatge dels juvenils pel Madrid va arribar gairebé a l’últim moment, amb la qual cosa els plans del míster es veien alterats a poques hores de tancar el mercat de fitxatges. D’aquí es despren la postrera arribada de Manolo Bueno, un davanter català de 27 anys que segurament recordareu per les seves últimes temporades defensant la samarreta del Dénia. Amb l’Alex Vinuesa formava una dupla atacant que gairebé aconsegueix que l’equip valencià disputés el play-off d’ascens ara fa dues temporades. Segurament també el recordareu pel seu fort caràcter i la tendència a buscar les pessigolles al rival. De fet, nosaltres mateixos ho vam patir en les nostres carns en un partit al Camp Nou de Dénia on quasi s’arriba a les mans. Serà feina seva (i del cos tècnic) fer-nos oblidar aquesta imatge i veure’l com el revulsiu que ens aporti el gol que, de moment, encara ens manca.

Manolo Bueno, nou home-gol escapulat.

L’altra incorporació d’última hora encara va ser més sorprenent. Sebastián Agustín Gallegos és un jove jugador uruguaià, internacional en la categoria sub-17 i amb molt bones qualitats creatives, que arriba cedit de l’Atlético de Madrid. Suposo que la majoria de vosaltres, igual que em passava a mi, desconeixíeu per complet aquest futbolista. Tots els informes parlen d’un nano de molta classe, bon toc de pilota i una gran visió de joc. Faltarà veure com s’adapta al joc del Badalona i les condicions del Centenari, però l’arribada de més qualitat de 3/4 de camp cap amunt (i a cost zero!) és una molt bona notícia.

Gallegos, una altra jove promesa que aterra al Centenari.

Des d’aquí dóno la benvinguda a aquests dos nous escapulats i espero que ho deixin tot sobre el camp per portar el Badalona cap a la Segona A.

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

2 responses to “HURACÁN 0 BADALONA 0

 • oscar

  Amb 10 minuts que ha jugat el Manolo Bueno ha demostrat molt mes que el Goico, crec que el Goico es mes un estil David Prats, arribant desde el darrera

 • L'escapulat

  Doncs potser tens raó, Oscar.

  En Goiko em sembla un molt bon rematador, entra amb molta força des del darrere amb tot.
  En canvi, aguantar la pilota li costa una mica i com a referència a dalt no l’acabo de veure si ha de baixar tant a rebre la pilota.

  A mi el que m’ha agradat molt avui és l’Álex García. Crec que hem guanyat amb el canvi per Santi Villa.

  A Pugui el veig una mica massa accelerat, però és un gust els còrners que llança; un perill constant.