JORNADA 32: SPORTING MAHONÉS 1 BADALONA 1

Escapulats,

Es repeteix la història. Per segona setmana consecutiva se’ns escorren dos punts d’entre els dits. Si a Oriola l’empenta i la qualitat dels locals van possibilitar que ens empatessin amb un jugador menys, ahir a Menorca l’Sporting va tornar a xafar-nos la guitarra quan faltaven només dos minuts per acabar el partit. Dos empats in extremis, quatre punts que s’han escapat en dos jugades a pilota aturada mal defensades. Un petit desastre si tenim en compte que aquests 6 punts ens haguessin assegurat la presència al play-off i, potser, el campionat de lliga.

Dos punts de sis possibles són pocs, encara que haguem jugat dos partits consecutius lluny del Centenari. A més, tenen un regust amarg si als dos partits t’has avançat i no has sabut aprofitar l’avantatge per matar el partit. Com és possible que haguem comès el mateix error dues setmanes seguides? Com pot ser que l’equip cedeixi tant la pilota quan es posa pel davant? Ens falta instint assassí? Pequem de conservadurisme? La veritat és que no ho sé, sobretot perquè no he pogut veure sencers cap dels dos partits. Ara bé, penso que ens falta una mica de fortalesa mental al tram final dels partits. I, realment, ens manca gol. sens dubte. Està molt bé ser un equip ben plantat al darrere, fort i disciplinat tàcticament, però també cal ser incisiu al davant perquè, si no, una badada et condemna. I un error el pot tenir tothom. Nosaltres hem tingut dos errors, aquestes dues últimes setmanes, i ens han costat 4 punts. Si volem jugar els play-offs hem de tenir en compte que allà sí que no es poden mostrar tantes inseguretats. Esperem que l’equip reaccioni i asseguri els punts a casa. De moment ho tenim tot de cara per jugar la fase d’ascens, però no hi ha res assegurat i, com sempre diem, caldrà suar tinta.

La gran sort d’aquesta categoria és l’immobilisme a la classificació. Malgrat haver sumat només dos punts dels últims sis possibles, el Bada manté la diferència amb el cinquè classificat (que ara torna a ser el Lleida). Així doncs, encara estem a 4 punts de quedar fora de les eliminatòries d’ascens a 2a A, i això és una notícia excepcional, especialment si tenim en compte que ara ja sí que encarem la recta final. La sorprenent derrota de l’Alicante a casa (1-2 contra el Dénia) ha estat el resultat més destacat, però també ens beneficien els empats de l’Alcoyano, a Alzira (1-1), i del Sant Andreu, a l’Hospitalet (2-2). Només el Sabadell ha tornat a guanyar (3-1 contra el Baleares) i ara sí que sembla agafar la directa per a quedar campió. Més enllà que els arlequinats se’ns escapen -hem de recordar que, a més dels 3 punts, ens tenen l’average guanyat-, hem d’estar prou contents de seguir a més d’un partit del Lleida. La victòria contra els de la Terra Ferma fa dues setmanes es demostra més valuosa que mai.

Si fem una ullada als 6 partits que queden tenim:

– A casa: Benidorm, Alicante i Gandía

– A fora: Teruel, Alzira i Mallorca B

Tenint en compte que a casa som un equip molt regular i que encara estem imbatuts, crec que l’objectiu seria sumar, com a mínim, 7 dels 9 punts a l’Avinguda de Navarra. Pel que fa als partits fora de casa, la cosa es posa bastant interessant, ja que pot ser que cap dels 3 equips s’hi jugui res. El Teruel està pràcicament salvat i jugarà sense massa pressió pels punts. Veurem si el conjunt del vell amic Calderé ens fa un petit favor.  D’altra banda, tant l’Alzira com el Mallorca B poden estar descendits quan hi anem a jugar (de fet, és el més probable), o sigui que no seria una utopia sumar els 6 punts. Això sí, veient el nostre rendiment lluny de Badalona, ara mateix se’m fa difícil de creure…

El partit de diumenge és vital, vital, vital. Si no guanyem sí que ens recordarem de les ocasions perdudes a Oriola i a Maó. Pel contrari, si guanyem deixarem el camí força clar per a acabar entre els quatre primers. Cal que tots hi posem de la nostra part i anem a animar al camp el diumenge. Després de dues setmanes fora, hi ha ganes de futbol, i segur que el bon temps acompanya. Així que hem d’aprofitar els tres partits que queden a casa per a donar-ho tot i agrair a l’equip la gran temporada que ha fet.

 

AMUNT BADALONA

Anuncis

About L'escapulat

Soci nº 158 del CF Badalona. Mostra totes les entrades de L'escapulat

3 responses to “JORNADA 32: SPORTING MAHONÉS 1 BADALONA 1

 • Josep BDN

  Aquests dis empats es poden analitzar de fromes diferents.

  Se’ns escapa el liderat.

  Mantenim les diferències amb el cinqué.

  Es evident que si s’haguessin guanyat els dos partits, tindriem un peu a la promoció, peró cal tenir en compte algunes qüestions. Potser li estem exigint una mica massa als jugadors, com sempre dic, recordeu que a l’agost ningú donava un cèntim per aquest equip. A mes, existeix la possibilitat de que l’equip vagi una mica justet a nivell físic. Cal enrecordar-se que son dotze o tretze jugadors els que estan portant tot el pes de la temporada.

  Sigui com sigui, hem d’ajudar l’equip al màxim. Els que vagin a criticar que ES quedin a casa.

  SOM-HI BADALONA!!!

 • TONI

  ESTOY DE ACUERDO CONTIGO JOSEP,SI BIEN ES CIERTO QUE SE NOS HAN ESCAPADO DOS OCASIONES IN EXTREMIS ESTO NO SE VA A DECIDIR HASTA LA ULTIMA SEMANA Y TODOS HUBIERAMOS FIRMADO ESTAR DONDE ESTAMOS AL PRINCIPIO DE TEMPORADA.
  LLEGAMOS UN TANTO JUSTITOS AL FINAL DE LOS PARTIDOS PERO NO CREO QUE PODAMOS DESCANSAR ANTES DEL PLAYOFF, Y AHI ES DONDE NOSOTROS DEBEMOS JUGAR UN PAPEL IMPORTANTE ANIMANDO PARA SUPLIR ESA FALTA DE FUERZA FINAL.PENSEMOS EN COMO HACER QUE EL CENTENARI SEA UNA OLLA A PRESION Y NO ESPEREMOS A MARCAR PARA ANIMAR.EL BENIDORM NECESITA LOS PUNTOS TANTO COMO NOSOTROS Y SERA DIFICIL PERO NO PUEDEN DESPERTAR JUSTAMENTE CON NOSOTROS COMO HA PASADO CON SANTBOIA O MAHONES

  DIUMENGE TOTS AL CENTENARI I AMUNT BADALONA

 • L'escapulat

  El partit de diumenge és importantíssim. Penso que a l’equip li van pitjor els equips de la zona baixa, sembla que estiguem poc endollats quan hem d’enfrontar-nos a equips més fluixos.

  Si sumem els tres punts ens tornarem a ficar en la lluita pel liderat (El Sabadell juga al camp del Sant Andreu i a partir d’ara té un calendari complicat), i quasi asseguraria la nostra presència al play-off per l’ascens.
  Així doncs, no hi ha d’haver cap excusa: tots al Centenari a animar i a deixar-nos d’hòsties: queden 3 partits a casa i cal estar al costat de l’equip, guanyi o perdi. Personalment crec que a aquestes alçades ja no li podem exigir res més si som honestos amb nosaltres mateixos. La lluita per l’ascens és un regal que ens donen, i somniar és gratis.

  AMUNT BADALONA !!!!

  PS: Què penseu del nou projecte d’estadi? 4.180 espectadors. Una broma, al meu entendre. Per a 2a B ens sobra, però l’estadi es fa pensant en un possible ascens, i ni 4.000 ni 8.000 em semblen suficients. Almenys haurien de dir clarament que serà ampliable fins als 20.000. Com a mínim.